Vakwerk in Excel

training & consultancy

Advies / consultancy

Heeft u een specifieke Excel-wens of wenst u professioneel advies over het gebruik van Excel? Wilt u weten of u een taak praktische en eenvoudig kunt oplossen met Excel? Heeft u niet de specialistische kennis in huis voor wat Excel betreft maar wel de behoefte om enkele hardnekkige problemen de baas te worden? Wij hebben de expertise in huis om u te helpen.

Een voorbeeld: u bent een project gestart en via Excel probeert u de kosten inzichtelijk te krijgen. Investeringen, personeelskosten, urenbestedingen et c.  Wat zou het handig zijn een praktisch Excel-bestand te hebben waar alle projectleden tegelijk aan kunnen werken waarop automatisch de kosten worden toebedeeld en u actueel overzicht van de kosten krijgt.

Voorbeeld 2: al uw medewerkers houden hun verlofuren nu bij in zelfgemaakte staatjes. Niet alleen zijn ze veel tijd kwijt ook de nauwkeurig en actualiteit laat te wensen over. Bovendien wilt u niet alle staatjes uitgeprint op u bureau om een totaaloverzicht te krijgen.

Excel is bij het uitstek geschikt voor het verzamelen van gegevens en het maken van analyses. De kracht zit hem erin Excel het werk te laten doen. Zo levert Excel u tijd op in plaats van dat het u tijd kost. Belangrijk is een goede opzet en als er meerdere mensen aan moeten werken een gedegen implementatie: een werkinstructie over wie wat mag en moet. Op die manier krijgt u betrouwbare informatie.

De mogelijkheden van Excel zijn schier oneindig. Excel kan echter nooit een vervanger zijn van professionele software. Het is en blijft een hulpmiddel.  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden én onmogelijkheden in Excel, zodat u een weloverwogen keuze maakt: wanneer gebruik ik Excel en wanneer juist niet.

Is consultancy duur? Wij rekenen een tarief van slechts € 74 per uur* exclusief btw. Door een professionele insteek kunnen we de meeste vraagstukken voor u oplossen in enkele dagen werk.  Neem contact met ons op voor meer informatie.

*exclusief reiskosten

Vakwerk in Excel © 2016